Petjada de CO2

L'escalfament global és ja un fet. Durant l'últim segle la temperatura del planeta ha experimentat un dels increments més grans de tota la seva història. Multitud d'estudis avalen la veracitat d'una tendència preocupant de què tots i totes som partícips, incloses nosaltres, les empreses.

A MediTerra som conscients dels objectius que la humanitat ha d'afrontar durant els propers anys i del paper que empreses com la nostra han d'exercir per poder assolir-los. Per la naturalesa del sector a què pertanyem, hem d'actuar sempre des del respecte al medi ambient, la seguretat i la salut de les persones i ser un model a seguir per a la resta d'empreses i la societat en general.

La nostra activitat busca ser el més sostenible possible i és per això que des de l'any 2018 MediTerra col·labora al Programa d'Acords Voluntaris que l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic va posar en marxa el 2010. Fruit d'aquesta col·laboració han nascut multitud de propostes que hi han contribuït a reduir l'empremta de carboni dels nostres treballadors en més d'un 57% durant els darrers quatre anys, ratificant així el compromís de l'empresa a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera. N'és una mostra que les oficines de MediTerra actualment funcionen amb energia elèctrica 100% renovable i disposen de diferents tecnologies que les fan ser més eficients. Entre aquestes tecnologies destaquen l'adopció d'un sistema passiu de renovació d'aire, la presència d'equips de climatització que no emeten cap tipus de gas d'efecte hivernacle, la utilització de sistemes d'il·luminació LED de baix consum o la actualització recent de la nostra petita flota de vehicles, cada cop més eficient i sostenible.

A MediTerra també tenim el ferm compromís de reduir el consum de recursos no renovables. En els darrers anys hem aconseguit reduir el consum d'aigua un 18% i el de paper més d'un 66%. Una altra de les nostres grans preocupacions és el reciclatge. Reciclem absolutament tots els béns que consumim tant a les nostres oficines com a les llargues campanyes de camp que formen part de la nostra activitat diària.

A MediTerra no ens conformem la feina feta fins avui. Som una empresa ambiciosa que té l'objectiu de millorar contínuament les seves accions per protegir allò que valorem més i que, al capdavall, és el nostre motiu de ser i pel qual existim: el medi ambient.