Dia Mundial del Medi Ambient

05/06/2023

Aquest 5 de juny uneix-te a milions de persones per un planeta #SenseContaminacióPerPlàstics!

MediTerra se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient 2023

El Dia Mundial del Medi Ambient 2023 ens recorda que tota acció que prengui la ciutadania contra la contaminació per plàstics suma al moviment mundial. Aquestes accions ciutadanes impulsen governs i empreses a implementar mesures concretes davant de la contaminació plàstica.

És hora d'accelerar l'acció i la transició cap a una economia circular.

És hora d'aconseguir un món #SenseContaminacióPerPlàstics.

Governs, ciutats i municipis

Actuïn, comprometin-se i formulin noves normes i estàndards. Els governs tenen el potencial de catalitzar els canvis a escala local, regional i mundial.

Tot i que les solucions han d'involucrar tots els sectors, cal que els governs i les autoritats locals liderin el canvi, elaborin lleis per reduir la producció de plàstics nocius i innecessaris, incentivin les pràctiques empresarials sostenibles i inverteixin en millors infraestructures de gestió de deixalles.

Empreses i sector financer

Redissenyin els productes per eliminar i substituir els plàstics innecessaris i nocius del seu empaquetat i producció, especialment els plàstics d'un sol ús.

Els inversors tenen un paper crucial a mobilitzar el finançament i estandarditzar les millors pràctiques amb l'objectiu que les empreses i els fabricants abandonin la producció de plàstics perjudicials i avancin cap a economies circulars dels plàstics.

Persones i comunitats

Les accions de la ciutadania i les comunitats sustenten el canvi sistèmic que es necessita per aconseguir una economia menys dependent dels plàstics.

Les ONG, els grups confessionals i les associacions comunitàries constitueixen el fonament de tot gran canvi al món. Podem aprofitar les nostres veus i decisions per impulsar el canvi a tots els sectors.